Her finder du www.ReLACS.dk beskrivelsen af hvordan du kan vurdere de vinyl plader vi sælger som Second Hand efter Goldmine graduering princippet.

Husk at pleje sine plader kun gør værdien større over tid i lytte kvalitet. Køb dine Sleeves, Renseprodukter og rammer fra Show And Listen her.

Gradueringer

Near Mint/Næsten perfekt stand (NM): Denne betegnelse bruges om plader, der er uden fejl, men som har været i brug. Disse plader er ikke perfekte og det vil sige: Én eller få ikke hørbare ridser.

En plade i næsten perfekt stand er spillet få gange og har været behandlet meget forsigtigt.

Coveret er perfekt eller med meget få og ubetydelige fejl. Spindle eller hullet i midten er perfekt og ikke udvidet og der er ikke ridser ved centerhullet.

Very Good +/Fremragende+ (VG+) bruges, hvis pladen ligger lige under Næsten Perfekt stand, men har enkelte fejl. Under 15% af pladen må have mindre fejl. Overfladeridser er ikke hørbare og kan ikke ses tydeligt før de kommer under halogenlys eller i sollys.

Pladen skal dog stadig spille perfekt. Der kan være små ridser på label ved centerhullet. Cover har måske spor efter klistermærke eller begyndende split under 2 cm i bunden.

Very Good /Fremragende (VG) bruges, hvis pladen har minimal slitage og spiller med baggrundstøj i stille passager. Dybe ridser findes IKKE på sådan en plade.

Den har højst sandsynligt synlige ridser. Centerhullet kan være ridset og flosset. Coveret viser brugsspor, fedtfingre måske ringwear, et tear, skrift, eller klistermærker.

Good+/Meget God+ stand (G+): Man kan se at pladen er brugt, der vil være overfladeskrammer af forskellig slags (fra pickuppen eller fra sleeve) og små ridser, der kan mærkes med fingeren.

Pladen skal spille godt, men uden hop, dog med enkelte knas, kliks og baggrundsstøj.

Cover har tydeligt slid, navn på coveret eller mærker efter tape eller klistermærker det man kalder et afriv.

Poor/Dårlig stand (P): Denne plade er i meget dårlig stand. Den er praktisk talt værdiløs, medmindre det er en meget sjælden plade. Man kan ikke spille pladen, fordi ridserne er så dybe, at musikken ikke længere kan nydes. Disse sælges ikke på www.ReLACS.dk

Coveret er meget slidt og brugt. Måske mangler der noget af coveret. Dette er sidste udvej hvis man skal eje en plade indtil man finder en i bedre stand.

For CD’er er Goldmine graduering ikke for plast coveret, men kun booklet og inlets. 

Vi mener det er altid bedre at rykke en graduering ned, hvis der er i tvivl og der ikke har mulighed for at lytte pladen igennem.

Der findes også Record Collector systemet, der er mere simpelt hvilket har EX / F / B. EX er lig med M-VG+, F er lig med VG-P og B er ubrugeligt.

Ønsker du at sælge dine vinyler, er du velkommen til at kontakte mig på info@relacs.dk